Stroganov

stroganov

Čo k tomu potrebujeme

500g hovädzieho alebo bravčového mäsa,
40g masla,
1 paradajka,
1 väčšiu cibuľu,
150g žampionov,
1 lyžica plnotučnej horčice,
hladká múka na zaprášení,
soľ,
mleté čierne korenie,
2 sladkokyslé uhorky,
250 ml vývaru,
250 ml smotany

Postup

Cibuľu nakrájame na kolieska, ktoré zvoľna opečieme na masle dozlata. Zaprášime múkou a zalejeme vývarom. Všetko zvoľna prevaríme. Potom pridáme podusené šampiňóny, na rezance nakrájané uhorky, olúpané paradajky nakrájané na kúsky a horčicu. Nakoniec vmiešame smotanu na zjemnenie. Solíme až nakoniec. Mäso nakrájame na plátky, zľahka naklepeme a nakrájame na rezance. Tie orestujeme na oleji. Hotové vložíme do omáčky.
Poznámka:
Miesto paradajky môžeme použiť sladký kečup, namiesto čerstvých šampiňónov sterilizované. Stroganov má mnoho variant, s úspechom sa používa Orientálna korenie, sójová omáčka, citrónová šťava a sekaná petržlenová vňať, dokonca aj brandy alebo sekt. Naopak niektoré recepty vynechávajú uhorky alebo šampiňóny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *