Pečená krkovička

Čo k tomu potrebujeme

0,5 kg bravčovej krkovičky
2 lyžičky sladkej mletej papriky,
1 konzerva paradajkového pretlaku,
2 cibule,
3 strúčky cesnaku,
soľ,
0,5 lyžičky tymiánu
mleté čierne korenie

Postup

Krkovičku očistíme, nakrájame na väčšie kúsky a vložíme do pekáča alebo zapekacej misy.

Osolíme, pridáme korenie, červenú papriku a tymian. V pekáči zmiešame s nasekaným cesnakom a nahrubo nakrájanou cibuľou a zalejeme zmesou paradajkového pretlaku a vody (1 diel pretlaku – 3 diely vody). Pekáč prikryjeme a pečieme na 220 ° C asi jednu hodinu, počas pečenia občas skontrolujeme prípadne podlejeme vodou, potom odkryjeme a dopekáme 10 minút na 180 ° C.

Pečenú krkovičku podávame so zemiakmi, zemiakovou kašou alebo ryžou, ozdobíme nasekanou pažítkou alebo pórom.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *